Er is een brede kennis binnen de werktuigbouwkunde.

Maar toch zijn er vakgebieden als expertises te benoemen, simpelweg omdat er veel ervaring in is opgebouwd.

Bruggen en sluizen

Het grote aantal projecten voor diverse opdrachtgevers van zowel vaste als beweegbare bruggen hebben een schat aan kennis opgeleverd. Ook zijn er diverse innovatieve concepten ontwikkeld op het gebied van elektromechanische bewegingswerken. Één van die concepten is toegepast als nieuw bewegingswerk voor de Grote Sluis in Vlissingen.

Laat u verrassen!

Zowel voor nieuw te bouwen bruggen als voor renovatieprojecten worden nieuwe concepten ontwikkeld voor de bewegingswerken. Opdrachtgevers: laat u verrassen! Het streven is altijd geweest om vooraan te lopen op het gebied van de uitvoering van de engineeringswerkzaamheden. Als een van de eersten in Europa zijn we in het jaar 2000 gestart met het werken in 3d met Autodesk Inventor. Ook nu nog gebruik ik Inventor voor 3d modellering en Inventor Nastran voor FEM analyses.

‘Zowel voor nieuw te bouwen bruggen als voor renovatieprojecten worden nieuwe concepten ontwikkeld voor de bewegingswerken.

Goede communicatie

Engineeringsopdrachten van enige omvang worden systematisch uitgevoerd waarbij de klanteneisen centraal staan. Vooraf worden eisen, uitgangspunten en doelstellingen vastgelegd. Door projecten gefaseerd uit te voeren is een verificatie en validatie van de opdrachtgever mogelijk en blijft de opdrachtgever betrokken tijdens het gehele ontwerptraject. Ontwerpkeuzes worden helder onderbouwd en vastgelegd. Een goede communicatie met de opdrachtgever en andere stakeholders is van essentieel belang voor succes.

Offshore wind

De laatste decennia worden veel offshore windparken gebouwd.

Dinatec kent als geen ander de problematiek die komt kijken bij de logistiek bij het aanleggen van offshore windparken.

Voor de opslag, overslag, handling en zeevastingen van de zware onderdelen voor de OWT’s heeft Dinatec innovatieve concepten bedacht en ontwikkeld.

Offshore wind

In the recent decades many offshore windfarms have been build

Dinatec knows better than anyone the problems associated with the logistics when constructing offshore windfarms

Dinatec has designed and developed innovative concepts for storage, transshipment, handling and seafastening of heavy load OWT parts