Onder de naam Dinatec Engineering wordt door Ed Hubrouck het werktuigbouwkundig engineeringswerk uitgevoerd. Wie??

Over mij

Mijn naam is Ed Hubrouck en ik doe dit constructeurswerk sinds ik van de HTS ben gekomen in 1986. Vanuit een passie voor techniek en door de waardering van opdrachtgevers die ik er voor terugkrijg doe ik dit werk dus inmiddels al bijna 35 jaar. Gedurende deze periode is er veel veranderd en zijn de werkzaamheden compleet anders geworden.

De eerste 10 jaar van mijn carrière heb ik gewerkt op de tekenkamer van een middelgroot constructiebedrijf in Vlissingen-Oost. Hier ben ik gevormd tot een allrounder; zowel commerciële taken als project management maar vooral toch engineering en werkvoorbereiding.

Loopbaan

In 1996 heb ik ingenieursbureau Dinatec opgericht. Er volgde een periode van gestage groei tot een personeelsbestand van 5 engineers. Sinds 2000 is er expertise opgebouwd op het gebied van de bruggenbouw. Diverse aannemers en constructiebedrijven klopten aan bij Dinatec voor de engineering van zowel vaste als beweegbare bruggen. Zo liggen er in Nederland vele bruggen waar Dinatec de engineering geheel of gedeeltelijk voor zijn rekening nam.

Naast het “reguliere engineeringswerk” neemt innovatie in de werktuigbouwkunde en product ontwikkeling een steeds belangrijkere plaats in.

In 2012 is Dinatec overgenomen door VDS Staal en Machinebouw en ben ik zelf als hoofdconstructeur in dienst getreden bij IVDS, het ingenieursbureau van VDS. Ook bij IVDS zijn de engineeringswerkzaamheden voor de bruggenbouw en sluizenbouw voortgezet. Daarnaast is bij VDS veel kennis en ervaring opgedaan in de offshore en offshore wind.

Na het faillissement van VDS in 2018 heb ik in 2019 Dinatec Engineering weer opgestart.

Naast het “reguliere engineeringswerk” neemt innovatie in de werktuigbouwkunde en product ontwikkeling een steeds belangrijkere plaats in.

Inmiddels zijn er al weer heel wat mooie projecten gerealiseerd.